Emmarcat amb el dia 8 de març, a l’escola hem celebrat la setmana de la dona. Una iniciativa impulsada per la comissió de coeducació organitzada per mestres de l’escola.

Durant la setmana, a l’escola hem realitzat diverses activitats relacionades amb el dia Internacional de la dona. Algunes de les activitats les hem fet amb l’alumnat, altres, han estat de treball intern de l’equip docent i, algunes, també han comptat amb la participació de les famílies. 

Algunes d’aquestes activitats han estat:

  • Música en clau femenina:Els mestres i les mestres de l’escola van escollir una cançó en clau femenina i s’ha creat un joc virtual on s’havia d’endevinar qui havia triat aquella cançó. Hi ha hagut molta participació, voleu saber qui ha guanyat? Ho penjarem a les XXSS
  • No eren bruixes eren sàvies: Aquest any,  la temàtica del dia 8 de març es va centrar en les bruixes. Amb la intenció de donar a l’alumnat el missatge que eren dones sàvies i remeieres (i per això se les temia i se les cremava) i defugir de la imatge de bruixa dolenta.
  • Entrevista a l’Astrid Desset:Nens i nenes de sisè van tenir l’oportunitat d’entrevistar a  l’Astrid Desset, directora de l’Administració Oberta de Catalunya. L’Àstrid, va arribar a Catalunya de Buenos Aires l’any 1987trillo TV i en aquesta entrevista ens explica la seva experiència d’adaptació i progrés laboral. L’entrevista es va enregistrar als estudis de Ràdio Miquel Utrillo i s’ha publicat al canal de youtube d’Utrillo productions. Voleu veure-la?
  • Xerrada amb Luri Sorroche:La Luri Sorroche és la primera entrenadora d’un equip de futbol masculí de categoria amateur. Ha entrenat a Estats Units, Xina i a la India, i sempre a equips masculins. Ha guanyat tres medalles durant la seva estància a la India i actualment és entrenadora del U.E. Sitges. Als nens i nenes de 3r els hi ha encantat escoltar la seva història. 
  • Visibilitzar alguns oficis:Cada any, posem el focus en un aspecte. Aquest any, hem volgut donar visibilitat, a través de les xarxes socials, a mares, àvies i tietes que realitzen una professió històricament desenvolupada per homes. Podreu veure-les aquí