3r. El soroll, cinema mut

Fins a l’aparició del cinema sonor, les pel·lícules eren acompanyades per un pianista prop la pantalla, tocant melodies populars de l’època tot sincronitzant la música amb les imatges. Els diàlegs o comentaris apareixien escrits a la pantalla de tant en tant, per fer més comprensible el guió. Els cinemes de més categoria, disposaven de màquines per fer efectes sonors tot acompanyant les pel·lícules.

En aquesta audició, els alumnes van haver  de posar-se en la situació d’aquells encarregats de posar el só en viu a les pel·lícules mudes.

En primer lloc, van haver d’associar algunes melodíes a gèneres cinematogràfics concrets. Un cop escollida una bona banda sonora, van sincronitzar els efectes sonors que ells mateixos van fer amb les imatges de cada curtmetratge!

Entre tots, van viure una projecció de cinema de primera!

2n. Músiques de Sitges

Sitges és un poble ric en tradicions i racons plens d’història.

Aquesta audició es va valer de la música com a eix central per poder explicar l’arribada de Rusiñol, la troballa de la verge del Vinyet, les festes modernistes, els americanos, la festa major… i moltes altres històries.

El repertori va constar de peçes d’autors sitgetans i vinculats al nostre poble, com ara Gabriel Pallarés o Enric Morera. Cançons com la Santa Espina, els goigs del Vinyet o la moixiganga de Sitges van ser interpretades s durant l’audició, sempre amb un toc especial que unia alguns dels conceptes explicats.

Aquesta audició volia fomentar el coneixement geogràfic, històric i cultural de Sitges.

la foto-6