Ràdio i TV

Un dels objectius que tenim com a escola és potenciar la comunicació oral així com potenciar l’us de les tecnologies aplicades a la comunicació. Que els nens i les nenes produeixin els seus propis programes de ràdio i de televisió és una manera molt motivadora d’assolir aquests objectius.

Per què el projecte?

Des de fa molts anys, l’escola va apostar per la creació d’un estudi com una manera de treballar l’expressió oral. El projecte ha crescut i, de fet, des de fa un temps ha nascut el seu germà petit: El projecte de televisió. 

La ràdio i la televisió són dues vies molt engrescadores de treballar moltes de les competències necessàries per viure al segle XXI. Competències comunicatives, competències digitals, competències d’autonomia i iniciativa personal…

Ràdio Miquel Utrillo i Utrillo TV són dos mitjans de comunicació gestionats pels propis alumnes i que produeixen contingut de molta qualitat.  

Ràdio Miquel Utrillo

Desenvolupar programes de ràdio des del nostre estudi gaire bé professional és una molt bona manera de treballar molts aspectes de llengua. Els alumnes de quart, amb el suport de tots els altres cursos, realitzen un projecte on han de preparar, gestionar, narrar i enregistrar diferents programes (entrevistes, notícies, anuncis, contes…). Programes que són emesos gràcies a la col·laboració de ràdio Maricel (la ràdio de Sitges).

A més, cada divendres, pocs minuts després de les 10h, a Ràdio Maricel (107.8FM) podreu escoltar les Notícies de l’Utrillo narrades pels propis alumnes. 

Els nens i nenes de l’escola acaben dominant el llenguatge radiofònic així com la utilització dels diferents aparells emprats. Mitjançant aquest projecte de treball interdisciplinari pretenem fomentar totes i cadascuna de les competències bàsiques

Utrillo TV

Seguint els passos del seu germà gran, el projecte de ràdio, neix Utrillo TV.  Amb la creació d’un nou plató de televisió volem continuar potenciant el treball de les comeptències lingüístiques, digitals i artístiques.

Preparar guions, fer de càmeres, editar imatge i so…són alguns aspectes que es treballen en aquest projecte embrionari que el curs 2019-2020 va començar a agafar forma i que el curs 2020-2021 es consolidarà amb la inaguració oficial del nostre nou plató.

Crear un canal de TV propi i emetre programes de contingut i format variat és una molt bona manera de potenciar aspectes acadèmics, però sobretot, és una fantàstica via per a motivar l’alumnat.