CICLE DELS MITJANS

Alumnes de 3r i 4t d’educació primària

En aquesta etapa, el nostre alumnat ja ha consolidat la lectoescriptura i desenvolupa competències bàsiques per millorar en el seu desenvolupament i autoconeixement.

Tecnologia per aprendre

 A partir de tercer de Primària, cada alumne ja disposa del seu propi iPad i l’incorporem en el dia a dia de l’aula com a una eina més per a l’aprenentatge. No és l’única eina, simplement és un altre dels molts recursos que utilitzem. 

Cal que els infants aprenguin a fer un ús ètic, segur i responsable de la tecnologia i és per això que els Ipads estan integrats en la nostra cultura digital de centre.

Què volem descobrir?

L’Aprenentatge Basat en Projectes és la nostra principal línia metodològica. Partim de les preguntes dels alumnes per descobrir el món que ens envolta. Investiguem, experimentem… Amb aquests projectes posem en joc multitud de coneixements de diferents àmbits.

Tocant les mates!

Introduir nous conceptes matemàtics pot ser feixuc. A l’escola treballem per a que, mitjançant l’ús de diversos materials manipulatius (regletes, jocs…)  l’alumnat aconsegueixi entendre conceptes que, d’una altra manera, li serien molt abstractes. 

Som artistes!

A l’escola valorem l’artista que tots portem dins. L‘alumnat de 3r i 4t, un cop a la setmana realitza de manera conjunta tallers artístics de lliure circulació i amb diferents propostes de treball a cada taller. Durant la setmana poden escollir a quin taller anar el divendres a la tarda. L’oferta és ben variada:

  • A l’atelier podran convertir-se en costurers i costureres
  • Al museu hi troben propostes de dibuix, on poden aprendre a fer caricatures i dibuix realista.
  • A l’auditori tenen l’oportunitat d’aprendre a tocar diferents instruments de percussió.
  • A l’estudi hi poden trobar diferents propostes que combinen els jocs de taula i virtuals amb l’art. 
  • A la factoria les propostes giren entorn del volum. L’alumnat pot experimentar amb fang, origami, peces de fusta, hama beads…

Ben segur que l’alumnat elaborarà unes propostes ben vistoses i divertides, tot aprenent i gaudint.

Dreta – Esquerra – Esquerra – Go!

La robòtica i la programació permet a l’alumnat desenvolupar el llenguatge computacional, essencial en les matemàtiques, a l’hora d’estructurar els textos, etc. Amb el sistema LEGO WeDo, seguim les construccions proposades fins a crear-ne de pròpies i resoldre diferents reptes.

Petits grans lectors

Els cursos de 3r i 4t  són molt importants per esdevenir bons lectors i adquirir el gust per la lectura. Ja dominem la mecànica i ara toca guanyar fluïdesa i agilitat.  Dediquem espais i temps a llegir, comentar, recomanar, explicar-nos històries i, fins i tot, crear-ne de pròpies.

A més, fem un club de lectura on ens barregem les diferents classes i treballem propostes literàries diferents.

Voleu veure alguna imatge més?