Les nostres festes
La Castanyada
La Castanyada és la festa de la tardor. A l’escola se centra en els canvis que ofereix la natura.: els colors de la tardor, les fulles seques… Es treballen sobretot els fruits de la tardor i les seves característiques. Els més petits reben la visita de la castanyera i aquella tarda es mengen castanyes torrades.
També disposem de robots educatius pensats per iniciar l’alumnat en el món de la robòtica i una impressora 3D que ens ajuda a dissenyar figures realment interessants.
Per vehicular l’aprenentatge dels alumnes utilitzem tot l’entorn G-Suite que és la plataforma de Google per a educació.
El Nadal
El Nadal es va treballant de diverses maneres: es va guarnint l’escola amb diferents manualitats que fan els alumnes, es fa un “concurs” de postals de Nadal per escollir la que serà “la postal” de l’escola, els petits van alimentant el tió… Els actes centrals de la FESTA DE NADAL són la visita del patge reial (de P.3 a 2n), fer cagar el tió (de P.3 a 2n), l’amic invisible (de 3r a 6è) i LA TRADICIONAL CANTADA DE NADALES. Aquesta cantada és oberta a les famílies i tots els alumnes de l’escola, per nivells, canten nadales o reciten poemes de Nadal en diferents idiomes.
Festa de la pau
El 30 de gener és el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-Violència i la Pau
És per aquest motiu que , cada any ,tots els alumnes de l’escol afan , des de les tutories, un treball que els ajuda a reflexionar sobre els valors i les actituds que són necessàries per viure amb pau i sense violència.
Tots aquests compromisos es manifesten i visualitzen durant un acte que es celebra al pati de l’Escola amb tot l’alumnat i mestres.S’hi poden viure moments d’emoció, somiant un món millor on tots podem aportar el nostre granet de sorra
El Carnaval
La celebració del carnaval està molt arrelada en el poble de Sitges i es podria considerar la festa d’hivern. A l’escola, la celebració es centra en la visita de Sa Majestat Carnestoltes i el seu seguici. Els alumnes de l’escola el reben amb les disfresses o motius al·lusius que han fet a classe. També s’elabora un “predicot” (pregó) fet amb rodolins satírics que tenen a veure amb els mestres. La festa s’obre a les famílies i a la gent del barri.
Sant Jordi
Sant Jordi, patró de Catalunya. Com no podia ser d’una altra manera, aquesta festa es dedica al món literari amb la celebració dels Jocs Florals. Els alumnes de primària participen amb les seves creacions literàries en el concurs dels jocs florals on es donen premis per a cada modalitat literària: conte, poesia i còmic. El treball de creació, correcció i edició de les produccions literàries culmina en l’acte d’entrega de premis del dia de Sant Jordi; acte que se celebra al gimnàs de l’escola i on es compta amb la participació de pares del jurat que reciten poemes o expliquen contes. Els guardonats reben una rosa i un diploma de guanyador. Des de fa un parell de cursos també hi ha concurs fotogràfic de tercer a sisè, on els alumnes mostren la seva creativitat en el camp de la fotografia
Festa de fi de curs
Aquesta festa és la més lúdica de l’escola. Es dediquen dos dies a acomiadar el curs amb tota classe d’activitats, sortides i competicions esportives. El darrer dia, però, es reserva un temps on els protagonistes són els alumnes de sisè que, després de nou anys, deixen l’escola que els ha vist créixer. Tota l’escola és allà per acomiadar-los. És el moment més emotiu del curs on els alumnes reben una orla record de sisè i un DVD amb un recull de fotos del seu pas per l’escola. Aquest moment és obert a les famílies de sisè.