L’aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte en el qual els participants es formen tenint en compte necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

L’escola ja fa anys que aposta per propostes d’aquest tipus i la jornada de donació de sang, i les setmanes prèvies, és un dels moments que amb més intensitat es viuen, especialment a 6è, però també en tot el conjunt de l’escola.

Enguany s’ha engegat un nou projecte, dut a terme per l’alumnat de 4t, titulat “El pati que volem”. Amb l’objectiu de dotar als companys i companyes del cicle de petits d’un pati adequat a les seves necessitats i preferències, les tres classes de 4t s’estan formant en diferents àmbits: els tipus de materials, la importància de la natura al nostre dia a dia, l’observació i anàlisi d’espais, les unitats de mesura i el dibuix a escala, entre altres.

Durant la seva formació, que encara segueix, han passat per una etapa de recollida de dades. Ells mateixos han creat taules d’observació i qüestionaris per l’alumnat de P5 i 1r, que els han servit per extreure’n informació d’interès per prendre decisions de cara al disseny del pati que hauran de presentar i defensar.

Malgrat que no seran beneficiaris directes dels canvis que provocaran al pati, el servei que l’alumnat de 4t està oferint als Petits i a l’escola és motiu suficient per despertar en ells un nivell d’implicació i motivació més que evidents.