Per segon any consecutiu hem dut a terme un ambiciós projecte a la nostra escola: la campanya de donació de sang  “Que ningú perdi el ritme”.

Quan parlem de projectes, sempre s’intenta que més enllà d’aprendre matèries curriculars, hi hagi un objectiu real, un producte, un resultat palpable que plasmi tot el treball realitzat durant el procés. Unes vegades són més artístics, altres vegades de caràcter científic, i altres, com en el nostre cas, humanitari.

De segur, quan el nostres alumnes es facin adults recordaran com des de l’escola van ajudar a salvar vides. Que millor objectiu que aquest!
Aquest any hem realitzat de forma conjunta el treball amb l’Institut Joan Ramon Benaprès. La nostra campanya, ha unit voluntats d’ambdós centres per aconseguir-ho.
Els alumnes s’han organitzat en diferents comissions com ara, teatre, conferències, ràdio, publicitat, pancartes, jornada lúdica, etc. i, mitjançant treball col·laboratiu han interactuat per desenvolupar el projecte en comú.
El resultat no pot ser millor: 209 donacions (124 a l’Utrillo i 85 al Benaprès). En altres paraules, sang per 612 persones.

A Catalunya es necessiten 1000 donacions al dia per donar cobertura als 7,5 milions d’habitants. Hem aconseguit satisfer un cinquè d’aquesta demanda, és a dir, hem donat cobertura a més d’1,5 milions de catalans i catalanes.

Alumnat, professorat, famílies i gent de Sitges: Enhorabona i gràcies a tots.