Durant les darreres setmanes, a l’escola hem realitzat portes obertes i hem rebut la visita de diferents famílies. En aquestes visites, sempre expliquem que triar escola és una decisió important perquè serà amb l’escola amb qui compartiran un dels objectius més importants de la seva vida: ajudar uns nens i unes nenes a créixer  per a què visquin i convisquin en un món cada cop més incert i complicat. 

Des de fa uns dies, vivim amb l’ai al cor degut a una guerra injusta (sempre són injustes) a la qual ens hi han ficat. Més enllà del debat de si de guerres al món n’hi ha hagut sempre moltes i  que sovint no hi hem parat atenció, el cert és que, per la raó que sigui, aquesta guerra ens està tocant molt d’ aprop. I hi ha una realitat: en breu començaran a arribar persones refugiades a Sitges, entre ells, nens i nenes amb edat d’escolaritzar-se. 

No sabem si la  societat serà capaç de donar una resposta adequada; però el que tenim clar és que com a escola estarem a l’altura i serem capaços d’acollir i atendre aquells infants refugiats que ho necessitin. I ho farem per  vocació, per responsabilitat social i per ètica professional. I perquè ajudar uns nens i unes nenes a créixer  per a què visquin i convisquin en un món cada cop més incert i complicat també vol dir ensenyar-los el valor de la solidaritat i la companyonia cap als més desfavorits.

Com a escola, a part de donar resposta educativa als infants que puguin venir, hem volgut oferir quelcom més. És per això que al passat Consell Escolar es va proposar oferir l’antiga casa de la conserge (la Regina) com a habitatge d’acollida de refugiats.

L’Ajuntament ens ha donat l’OK i ara toca habilitar l’edifici perquè es converteixi en una llar digna ja que fa temps que no s’utilitza i està una mica malmesa.

Per fer-ho, necessitem l’ajuda de les famílies de l’escola.

Sabem que respondreu positivament perquè l’ #utrillomola gràcies a la gent que hi forma part.

En aquest enllaç trobareu maneres de donar un cop de mà. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSclct1Ls55TIlm1fwOPSsA2ydRQcXV-hAPj8H61gOA1lKyd3Q/viewform?usp=sf_link

NO A LA GUERRA