Un dels molts objectius que com a escola hem d’intentar aconseguir és el de preservar les tradicions i les festes per tal de mantenir viva la cultura popular. A Sitges, si una festa no corre perill és el Carnaval, ans el contrari. Tothom qui vulgui pujar en una carrossa o participar de la rua, no trobarà massa dificultats en fer-ho. Tot i així, a l’escola celebrem aquesta festa amb certa intensitat.

Fa tres anys (amb la pandèmia coma excusa), es va decidir recuperar les famoses consignes que durant moltíssims anys no havíem incorporat. I no sabem si l’any que ve les continuarem fent; dependrà, entre altres factors, del què decideixi la comissió de Carnaval.

Cada festa escolar, l’organitza una comissió representant de l’equip de mestres. S’intenta tenir en compte l’opinió de l’alumnat i es prioritza sempre el vessant educatiu. A vegades, les fetes són obertes a les famílies i altres vegades es fan de manera interna.

Concretament, aquest any, a part de les consignes setmanals, es va valorar que de cara el divendres de Carnaval, el més adient era fer una festa inetrna on els alumnes poguéssin gaudir dels balls de la resta de classes. I així es va fer.

La veritat és que la festa va sortir genial. A primera hora vam rebre la visita de sa Majestat Carnestoltes i la reina del Carnaval de Sitges. A continuació vam poder gaudir de l’apoteòsica llumenta de coreografies de cada classe per continuar amb un divertit ball carnavaler. Oer la tarda, l’AFA ens va oferir una exquisita xocolatada i vam fer una festa de disfresses lliures (no violentes).

Va ser una jornada divertida, alegre i festiva que donava el tret de sortida a diversos dies de gresca i disbauxa, això sí, fora l’escola.

Tornem dimecres, contents, però de ben segur que em cara de son.